Magnesium

Magnesium wordt wel een ‘life essential’ genoemd. Niet voor niets, want dit macro mineraal is betrokken bij honderden lichaamsprocessen. Omdat je via deze site ook magnesium kan kopen is de informatie die we over magnesium in relatie tot gezondheid mogen geven aan strikte regels gebonden. Het is bijvoorbeeld niet geoorloofd om magnesium in relatie te brengen met ziektes, aandoeningen en herstelprocessen. Wil je daarover meer weten dan moet je wat verder zoeken, want er is over magnesium veel te vinden. Alleen al via de Amerikaanse database Pubmed kun je meer dan 110.000 artikelen over de rol van magnesium in het menselijk lichaam raadplegen. Maar ook met een beetje slim googlen kom je een heel eind. Onderaan deze pagina geven we een paar overzichtsartikelen en verwijzingen naar boeken en bronnen.

Volgens de Europese Food and Safety Assocation (EFSA) zijn de onderstaande claimbewoordingen geoorloofd.

Magnesium kan bijdragen aan:

• de vermindering van vermoeidheid en moeheid • een goede elektrolytenbalans • een normaal energieleverend metabolisme • de normale werking van het zenuwstelsel • een normale werking van de spieren • een normale eiwitsynthese • een normale psychologische functie • de instandhouding van normale botten en tanden • speelt een rol in het celdelingsproces

Electrolyten

De eerste geoorloofde claim is misschien wel het meest duidelijk: magnesium draagt bij tot vermindering van vermoeidheid en moeheid. Volgens onderzoek uit 2015 heeft ruim 60% van de Nederlanders te maken met vermoeidheid.

Electrolyten zijn mineralen die zijn opgelost in lichaamsvloeistoffen.

We hebben ze nodig om ziektekiemen onschadelijk te maken, voor de regeling van onze zuurtegraad en om de doorstroming van voeding naar onze cellen goed te laten verlopen. Naast magnesium zijn natrium, kalium, natrium, bicarbonaat en

chloride de belangrijkste electrolyten. Om hun werk goed te doen moet er een balans of evenwicht zijn. De nieren spelen daarbij een belangrijke rol.

Botten en tanden

Botten geven stevigheid en hebben een beschermende functie voor onze organen. Ze zijn – als het goed is- niet alleen hard, maar ook flexibel. Gedurende ons leven kunnen onze botten van vorm veranderen en ook kunnen ze zich herstellen na een breuk. Voor deze noodzakelijke flexibiliteit zorgt magnesium, terwijl calcium voor de hardheid zorgt.

Vergelijk het met een muur: als calcium de stenen zijn, is magnesium het cement. Beide heb je in een goede onderlinge verhouding nodig om te voorkomen dat er gaten ontstaan. Meer weten over het belang van magnesium in onze botten of over de mogelijke gevolgen van een te kort aan magnesium voor ons beenderenstelsel?

Psychologische functie

Het geeft aan dat we allemaal zo onze tic’s hebben en dat ons dat juist als soort interessant maakt. Wanneer we zoals gangbaar de duitse psychiater Jung volgen wordt met de psychologische functie, denken, voelen, gewaarworden en intuitie bedoeld, samenvattend: menselijk gedrag. Hieronder vallen onder andere ook zaken als concentratievermogen, leervermogen en geheugen. Er is de laatste jaren sterk groeiende belangstelling voor de rol van magnesium in deze processen. Hieronder een paar recente studies:

Spieren

We hebben meer dan 600 spieren en van de meeste zijn we ons niet bewust, tenzij er een hapering optreedt. Magnesium zorgt ervoor dat spieren ontspannen, in rust komen.

Zenuwstelsel

Het zenuwstelsel is een netwerk van cellen dat informatie kan o. Dit klinkt misschien abstract, enkele voorbeelden zijn ons reactievermogen, spiersamentrekkingen, de slagen van ons hart. Als dit niet goed functioneert krijgen we figuurlijk gesproken ‘de zenuwen’. Magnesium draagt bij aan het vermijden hiervan.

Metabolisme

Metabolisme is een ander woord voor stofwisseling, het omzetten van voedsel in brandstof om ons op gang te houden. Magnesium speelt hier op meerdere fronten een rol, onder andere door bij te dragen aan de aanmaak van ATP, het molecuul waar we onze energie uit halen.

Celdeling

Voor groei en herstel is celdeling noodzakelijk. Gedurende ons leven doen het zo’n slordige 10.000 triljoen ( dus 10.000.000.000.000.000.000.0000 ) keer in ons leven, maar toch went het nooit. Zonder celdeling geen leven. Uit vele studies komt naar voren dat bij gebrek aan voldoende magnesium het proces van celdeling moeizamer verloopt waardoor de kans op het ontstaan van allerlei kwalen en aandoeningen groter wordt.

Wilt u magnesium gaan gebruiken?

Bel voor meer informatie of bestelling gerust met 06 29044240

Magnesium massage

Magnesium massage

wordt ook wel de ‘vonk van het leven’ genoemd. De massage is goed voor je hart en houdt het je spieren soepel. Zorgt voor een ontspanning van lichaam en geest. Daarbij zorgt het voor sterke botten. Ook je hormonen komen op regel en je geest wordt scherp. Magnesium is een belangrijk mineraal, waar de meest mensen een tekort van hebben.

De voordelen van de magnesium massage

Deze magnesium behandeling heeft een verlichtende en ontspannende werking. Het zorgt voor minder stress, spierpijn, kramp, vermoeidheid en slapeloosheid. Ook helpt het enorm bij reumatische aandoeningen en andere huidaandoeningen.

Magnesium in ons dagelijks leven

Ons dagelijks voedsel bevat steeds minder magnesium. Daarbij zijn onze diëten vaak niet gevarieerd genoeg, als gevolg hiervan hebben veel mensen ongemerkt een magnesium te kort. Daarnaast hebben sporters, zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang vaak extra magnesium nodig. Tijdens deze massage wordt gebruik gemaakt van magnesium. Magnesium wordt via de huid opgenomen. Hierna gaat het rechtstreeks naar de cellen waar het moet zijn.

Magnesium via de huid

Magnesium via de huid is sneller dan pillen. Dit omdat het via de huid wordt opgenomen en rechtstreeks naar de cellen gaat waar het moet zijn. Pillen gaan via het maag en/of darmkanaal en vaak in een andere vorm(citraat/bysglycinaat). Hierdoor moet het omgezet worden en een klein deel hiervan wordt opgenomen.

Als magnesium aangebracht wordt kan dat tintelend/prikkelend voelen. Dit komt door een ander PH waarde. Magnesium wordt niet opgeslagen in je lichaam, dus je kan er niet te veel van binnen krijgen.

Infrarood warmte deken met magnesium gel pakking

Deze behandeling is o.a. aan te raden voor mensen met de volgende klachten:

- artrose
- reumatische aandoeningen
- chronische pijnklachten
- fibromyalgie
- spierkrampen
- acute pijn na inspanning
- verslechterde stofwisseling
- rugproblemen
De behandeling:

Bij deze behandeling wordt uw gehele lichaam ingesmeerd met magnesiumgel (slipje blijft aan), vervolgens wordt u in folie gewikkeld en wordt er een infrarood deken om u heen geslagen. De infrarood deken wordt ingesteld op 42 graden en vervolgens mag u 40 minuten heerlijk relaxen. Nadien wordt de overtollige magnesium verwijderd.

Tip: Het is aan te raden om jezelf 2 dagen voor aanvang van de totale lichaamspakking niet te scheren, met name geldt dit voor de benen en de oksels. Magnesiumzout kan bij net geschoren lichaamsdelengaan prikken.
Hoe werkt het:

Het is belangrijk om een eventueel tekort aan magnesium in uw lichaam aan te vullen. Magnesium ontspant de spieren, is o.a. belangrijk voor hart- en bloedvaten en speelt en belangrijke rol bij de stofwisseling. Door de warmte van de infrarood deken worden de poriën geopend en kan de magnesiumgel goed in de huid doordringen en zo door het lichaam worden opgenomen.

Na de behandeling is het aan te raden ruime hoeveelheden water te drinken om een optimaal resultaat te bereiken.

U kunt ook gebruikmaken van het infrarood deken zonder pakking. Dan krijgt u een lekker warm deken om.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram