Behandeling met Moxa lamp

De Moxa lamp is een apparaat dat in China is ontwikkeld door een groep wetenschappers en geneesheren, onder leiding van Dr. Gou Wenbin van het Chinese Medicin Intistute in Chongqing. De Moxa lamp is een elektromagnetische lamp, die niet te vergelijken is met de standaard infraroodlampen. De werking ervan is veel dieper doordat de TDP/Moxa lamp een mineraalschijf bevat met 33 mineralen, zoals o.a. magnesium, zink, ijzer, calcium, die essentieel zijn voor het menselijk lichaam.

Bij het activeren van de lamp verwarmen de ingebouwde spiralen deze mineralen plaat. Hierbij produceert de lamp elektromagnetische golven die door het lichaam herkend en geabsorbeerd worden en die het cel metabolisme van het lichaam versterken. Ze simuleren de Bio -Spectrum golven die eveneens door het menselijk lichaam worden uitgezonden. Er ontstaat dus een correlatie tussen de TDP-lamp en het lichaam. Deze correlatie stimuleert de selectieve absorptie van de 33 mineralen, wat een therapeutisch effect op de te behandelen gebieden heeft. Mineralen zijn essentieel voor het uitvoeren van alle biologische processen in ons lichaam. Tekorten worden op deze manier aangevuld zonder een overdosis te creëren.

Het effect wordt in verband gebracht met een verbeterde bloed- en lymfecirculatie, verwijderen van toxinen uit weefsels, pijnreductie en spierontspanning en tevens een gunstig energetisch effect op de verschillende orgaansystemen.

Tijdens de behandeling voelt men een doordringende, zeer aangename, ontspannende en weldadige warmte, die niet vergelijkbaar is met andere warmte producerende apparaten, terwijl de werking diep en breed is. Bij regelmatig gebruik van de TDP-lamp blijkt het herstelproces aanzienlijk te versnellen.

De TDP mineralen lamp optimaliseert de volgende biologische functies:

· Ondersteunen van het gehele zenuwstelsel
· Verhogen van de algehele weerstand en immuniteit
· Bevorderen van het zelfgenezend vermogen van ons lichaam
· Stimuleren van de functies van de inwendige organen
· Detoxen van giftige stoffen uit de cellen en het weefsel
· Verlichten van pijn bij trauma van weefsels en gewrichten
· Nabehandeling blessures, botbreuken en weefseltrauma
· Verzachten van ontstekingen en oedeem in de weefsels
· Ondersteunen bij het herstel van diverse huidaandoeningen
· Verbetering van de (cel)stofwisseling – het (cel)metabolisme
· Stimuleren van de hypothalamus (slaapregulering, pijnperceptie en stemming)
· Bevorderen van de bloedcirculatie en de aanvoer van zuurstof in de weefsels
· Versnellen van de afbraak van onstabiele structuren zoals dode weefselcellen
· Activeren van alles biochemische processen in het lichaam zodat er een gezonde activiteit plaatsvindt
·Aanspreken en optimaliseren van biochemische stimuli waaraan het lichaam een tekort heeft als gevolg van ziekte, ongeval of beschadiging

De behandeling kan ingezet worden voor klachten zoals:

· Gewrichtspijnen
· Circulatiestoornissen
· Menstruatiepijn en PMS
· Specifieke huidaandoeningen
· Chronische hoofdpijn en migraine
· Spijsverterings- en stoelgang problemen
· Reumatische aandoeningen
· Korte- en langdurige pijnen
· Botbreuken en kneuzingen
· Stress, burn-out en depressie
· Terugkerende chronische wonden
· Littekens
· Bedplassen bij kinderen

Contra-indicaties 

behandeling niet aanbevolen bij:
· Hoge koorts
· Zware griep
· Hoge bloeddruk
· Open wonden
· Totale uitputting
· Oogaandoening
· Acute ontstekingen
· Ernstige arteriosclerose
· Pulmonaire tuberculose
· Patiënten met pacemaker
· Slechte algemene gezondheid
· Besmettelijke huidaandoeningen
· Kanker (tijdens chemokuur)
· Trombose of bloedstollingsziekte
· Diagnose hartfalen of nierfalen
· Na een orgaantransplantatie

Belangrijk

· Het verwarmen van de lage rug van vrouwen tijdens de menstruatieperiode kan tijdelijk de intensiteit van het bloedverlies doen toenemen.
· Hemofiliepatiënten of personen met een groot risico op spontane bloedingen raadplegen eerst hun arts of specialist. De warmte laat bloedvaten uitzetten.
· Er mag geen pijn worden waargenomen omwille het gebruik van de TDP mineralen lamp. Zo dit wel het geval is, dient het gebruik te worden gestaakt.
· Implantaten, metalen, kuststoffen en siliconen, reflecteren de far-infrarood stralen en worden niet opgewarmd door dit systeem. U wordt in dit geval echter wel aangeraden eerst uw arts of specialist te raadplegen. Indien u toch pijn ervaart op plaatsen van de prothesen e.d. wordt de behandeling gestopt.
· Bij zwangerschap of vermoeden van zwangerschap van te voren een arts raadplegen.
· Er mag geen pijn worden waargenomen gedurende het gebruik van de TDP mineralen lamp
De TDP mineralen lamp kan worden ingezet in combinatie met andere therapieën.

Een behandeling is altijd een aanvulling op die van de arts of specialist. Raadpleeg bij twijfel uw arts. Voordat het behandelen met de TDP mineralen lamp wordt gestart gaan we uw persoonlijke situatie in kaart brengen om te kijken of een behandeling mogelijk is. Uit testen blijkt dat de TDP mineralen lamp geen schadelijke of negatieve invloed op het lichaam heeft en kan ingezet worden bij kinderen en huisdieren.

Aan het begin van het consult wordt u voorbereid. De uiteindelijke behandelingsduur met de TDP mineralen lamp duurt voor volwassenen ca 30 – 40 minuten en voor kinderen vanaf 20 minuten.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram