Wat is voetrelflex?

In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energie doorstroming en het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Voet reflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit.

Verschillende soorten voetreflex

Westerse voetreflex massage

In het westen wordt voetreflex massage sinds 150 jaar toegepast. Men behandelt in het westen enkel de voeten met een speciale duimtechniek. Het voordeel is dat men de zones zeer nauwkeurig kan behandelen.

Chinese voetreflex massage

De chinezen werken met totaal andere massage techniek: ze gebruiken glijdende technieken, waarbij ze hun lichaamsbeweging gebruiken om druk uit te oefenen. Hun handen zijn hierbij volkomen ontspannen, er is geen overbelasting van welk gewricht dan ook. Bovendien masseren ze meer dan alleen de reflexzones op de voeten, ze masseren ook de meridiaan banen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën.

Voetreflex Plus ™, Chinees en Westers samen

De combinatie van beide systemen biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling. Daarnaast masseer ik oor-, been- en handreflexzones


Voetreflex helpt voor vele klachten gerelateerd aan o.a:

Bij mannen en vrouwen

Hoofdpijn o.a spanningshoofdpijn en migraine.
Spijsvertering o.a obstipatie.
Long o.a astma eczeem.
Nier/blaas os Blaasontsteking.
Spier en gewrichten, wervelkolom, hormonen.

Bij vrouwen

menstruatieklachten
overgang klachten
cyclus problemen
Vermoeidheid
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram