Fertiliteit

Fertiliteit betekent vruchtbaarheid. 
Zwanger raken is niet altijd zo vanzelfsprekend. Er gaat vaak een lange moeilijke periode aan vooraf. Een periode van elke keer weer afwachten, onzekerheid, diverse onderzoeken en behandelingen. Vaak is het een stressvolle en emotionele periode. Vooral deze stress kan voor een negatief effect op je lichaam zorgen
Heel vaak wordt er geen oorzaak gevonden voor de verminderde vruchtbaarheid, maar in de praktijk komt het heel weinig voor dat iemand geheel onvruchtbaar is. Daarom spreekt men liever over “verminderde vruchtbaarheid” of “subfertiliteit”. Van subfertiliteit is sprake als er (nog) nooit een zwangerschap heeft plaatsgevonden of als er wel een zwangerschap is geweest, maar waarbij het daarna niet meer is gelukt.
De oorzaak van vruchtbaarheidsproblemen is heel divers.

Bij de vrouw: * PCO syndroom: hormoonspiegel verstoring waardoor er geen regelmatige eisprong is. * Endometriose: aanwezigheid van baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder. Bijvoorbeeld op de eileiders, eierstokken, darmen, blaas of buikvlies. * Onregelmatige menstruatiecyclus. * Uitblijven van menstruatie.

Bij de man: * Verminderd zaadkwaliteit. * Lage beweeglijkheid van de zaadcellen.

Wat doet fertiliteit reflexologie?

Fertiliteit reflexologie optimaliseert voor zowel de man als de vrouw de omstandigheden zodat de kans op een zwangerschap vergroot kan worden. Je probeert het lichaam in balans te brengen zoals de hormoonhuishouding, goede bloed- en energiedoorstroming, maar ook de juiste voeding en een gezonde leefstijl spelen hierin een belangrijke rol. Het is wenselijk om al in een vroeg stadium te beginnen met de behandelingen, want hoe beter de basis, hoe groter de kans van slagen kan zijn.
Het zou fijn zijn om samen een fertiliteitstraject te beginnen, maar mocht de vrouw alleen starten, kan ik ondersteunende adviezen en eventuele massagegrepen voor de man meegeven.

Als indicatie spreken we een traject af van 3 maanden waarin we wekelijks behandelen. Na 3 maanden gaan we de frequentie van de behandelingen afbouwen. Gemiddeld moet je dus rekenen op 8 tot 15 behandelingen.

Fertiliteit behandeling is gericht op:

Reguleren van de menstruatiecyclus en/of het verminderen van menstruatieklachten
Stimuleren van de eisprong.
Stimuleren van de kwaliteit en de productie van de eicel.
Verbeteren van de doorbloeding in het bekkengebied.
Afvoeren van afvalstoffen.
Verminderen van stress want dit heeft een grote invloed op de hormoonhuishouding.
Aandacht voor voeding en suppletie.
Bevorderen van de hoeveelheid, kwaliteit en de beweeglijkheid van de zaadcellen.
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram