Zwangerschap Reflexologie

Voetreflex tijdens en na de zwangerschap

Zwangerschapsreflexologie is een specialisme binnen de reflexologie.

Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Voetreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren en eventuele klachten – lichamelijk én geestelijk – te verlichten. Het is ook een goede voorbereiding op de bevalling.

Voetreflex helpt om tot rust te komen en diepgaand te ontspannen, zowel lichaam als geest. Een moment om van te genieten, samen met je ongeboren kindje.  Na de bevalling helpt zwangerschapsreflexologie je om weer op kracht te komen en sneller de balans in je leven terug te vinden. Reflexologie kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent.

Vermindering van klachten

Voetreflexologie kan verlichting geven bij tal van klachten. Denk bijvoorbeeld aan misselijkheid, slecht slapen, maagzuur, obstipatie, oedeem, rugpijn, vermoeidheid, milde hoge bloeddruk of beginnende zwangerschapsdiabetes.   

Bevallen- uit je hoofd, in je lijf

Des te beter je kunt ontspannen, des te prettiger je bevalling zal verlopen. Als je bijna uitgerekend bent of overtijd, is een behandeling een goede voorbereiding op de bevalling. Je komt uit je hoofd, weer in je lijf. Door de ontspanning komt het hormoon oxytocine vrij en dat kan net het laatste zetje zijn om de weeën te laten beginnen. Mits de baby er klaar voor is: hij/zij bepaalt uiteindelijk het moment van geboorte.

‘Je voeten dragen je zwangerschap’

N.BBehandeling door een voetreflexoloog is een goede aanvulling, maar vervangt uiteraard nooit de verloskundige of gynaecoloog.